Konijn is Testcenter Campagnolo 12 speed

De nieuwe Campagnolo 12  groepen schakelen beter en lichter dan ooit.

12 versnellingen maakt het meer mogelijk je trapfrequentie aan te passen. Campagnolo heeft ervoor gekozen middenin de cassette er een tandje bij te zetten.
De cassettes zijn voorhanden in 11-29 en 11-32, het grote voordeel bij beide is dat de eerste 7 kransen van 11 t/m 17 met 1 stap omhoog lopen en je een mooi vlak verloop hebt.
Voor in de bergen kan je dan kiezen voor een 32 of een 29 als kleinste.

De achterderailleur is ook onder handen genomen. Het onderste derailleurwieltje is groter waardoor de ketting beter onder spanning blijft staan en is ook symetrisch schuin gefreesd waardoor je ook met een schuine kettinglijn geen geratel hoort.

De 12 speed cassettes passen op de bestaande 11 en 10 speed bodies. Niet zoals bij Sram en Shimano, die voor een 11 en 12 een andere body nodig hebben.

Het crankstel is altijd het paradepaardje geweest bij Campagnolo en dat is nu ook geen uitzondering. De zeer stijlvolle carbon crank is in combinatie met de aluminium bladen ook zeer stijf. Dit komt mede doordat de 4 bladboutjes zeer dicht tegen de tandjes aan zitten wat de stijfheid weer ten goede komt.

De remhendel is ook onder handen genomen en vormt eveneens een sierlijk geheel. Het draaipunt is iets hoger geplaatst waardoor het induwen nog lichter gaat. Jekunt ook in een keer meerdere kransen schakelen, 5 kransen lichter en 3 kransen zwaarder.

We hebben hier een velgrem, uiteraard is de groep met schijf verkrijgbaar. De schijfremversie is  instelbaar voor kleinere handen en in tegenstelling tot de conurentie is de modulatie ook instelbaar. Iets korter voor een direct remgevoel en met iets langer grijpt de rem iets later aan en zit ermeer gevoel in. Van velen horen we dat de schijfremmen van Campagnolo de beste zijn wat op de markt te vinden is met toch wel  heel veel remkracht, goede dosering, prima in de hand en ook hele stille remmen.

En als je het allemaal zelf wilt proberen ga het testen bij de dealer.

Testcenter Campagnolo 12 speed

Bij ons kunt u de nieuwe 12 speed record groep zelf testen. De fiets, een Bianchi Oltre XR3,  staat voor u klaar.

Konijn Bikes & Fashion is Campagnolo Pro Shop
Altijd de belangrijkste onderdelen op voorraad
De nieuwste snufjes van het merk in de showroom