Fietsmetingen

De perfecte fietshouding, is voor iedereen anders. Als het over fietspositie gaat is iedere fietser uniek. Bij Konijn Cycling wordt je door Specialized opgeleide fitters gemeten, volgens de wetenschappelijk geteste Body Geometry Fit methode.

Statische meting
Bij aankoop van een fiets passen wij een statische meting toe. Dit is een verkorte meting om het juiste framemaat te bepalen. Heb je al een fiets maar is er toch enige twijfel over de maat, kom gerust langs met je fiets om een statische meting uit te voeren. De kosten van de statische meting zijn 55 euro dit is exclusief bijkomende kosten voor de werkplaats en of eventuele vervangende elementen.

BG fit, Body Geometry Fit
Om tot in de kleinste detail perfect op je fiets te zitten, bieden wij de BG fit meting aan. Dit is een dynamische meting. Ervaar je al enige tijd ongemakken op de fiets als nekklachten, rugklachten, slapende armen, benen of voeten een vervelende tinteling.
Dan kan de BG fit meting uitkomst bieden. Deze meting duurt 2 a 2,5 uur. Voor de BG fit meting is het belangrijk om de fiets, fietskleding en schoenen mee te nemen.
De kosten voor de dynamische meting zijn 175,- euro dit is exclusief bijkomende kosten voor de werkplaats en of eventuele vervangende elementen.
BG Fit bestaat uit:

1. Pre Fit Interview
Iedere FIT – begint met een intake gesprek, blessure geschiedenis, behoeftes en doelstellingen worden onder andere besproken.
2. Flexibiliteitstest
Deze test levert een accuraat beeld op van de flexibiliteit van de spieren en het bewegingsapparaat, voetstructuur, kniepositie, kromming van de ruggenwervel, eventuele beenlengteverschil wordt hierbij ook gemeten.
3. Bike fit op de fiets
De fitter bekijkt hoe de fietspositie is. De ideale fietspositie wordt bereikt door bijvoorbeeld stuurhoogte, positie zadel of schoenplaatjes aan te passen. De informatie uit het interview en de flexibiliteitstest worden hierbij meegenomen.
4. Follow Up
Na twee weken volgt er een belmoment, om de effectiviteit van de aanpassingen te bespreken.

Wil je gebeld worden voor meer informatie of al een afspraak plannen, laat hieronder je naam en telefoonnummer achter. Een van de fitters belt zo snel mogelijk terug.

Fietsmetingen