Al zes generaties lang maakt de Roeckl familie handschoenen. Al sinds 1839 maakt de Familie Roeckl hoogwaardige handschoenen speciaal voor de wielersport. Roeckl onderscheidt zich van de concurrentie dankzij de state-of-the-art en gepatenteerde technische features.
Duurzaamheid dankzij het gebruik van topmaterialen zoals bijvoorbeeld het gepatenteerde Roeck-Tex die voor de handpalm van vele Roeckl handschoenen gebruikt wordt. De individuele coating van elke vezel zorgt voor een zeer ademende, soepele stof die bijna onverslijtbaar is.
Een ongekend comfort dankzij het gepatenteerde Comfort Innovation waarbij de overgang tussen duim en wijsvinger vakkundig wordt weggewerkt met comfortkussentjes uit Gel of Flexfoam. Op die manier rekent Roeckl af met pijnlijke duimen en handen en bieden Roeckl handschoenen een maximum aan comfort in elke positie. De ErgonomicCut draagt bij tot het vermijden van het Carpale tunnelsyndroom, een aandoening die wel vaker voorkomt bij gedreven fietsers. Ook exclusief voor Roeckl is het Pull – Off systeem, een handige oplossing om de handschoenen op een makkelijke manier uit te trekken. Zonder dat de handschoen daardoor binnenste buiten draait.